29 oktober 2013

Gym gymmare gymmast :)


Jag fick ett plötsligt infall att åka till gymmet idag och knappt tio minuter efter att beslutet var taget satt jag i bilen. Det var delvis tack vare mamma som bett mig hämta ut en väska från reparation halvvägs till gymmet. Lagom långt hemifrån för att det ska kännas lite onödigt att åka iväg bara för det. ;)

Har hittat ett lagom långt program för att inte vara borta för länge från Noa. Uppvärmning 10 minuter, idag med crosstrainer (crosstrainer crosstrainer crosstrainer, jag glömmer alltid vad det heter) och sedan de fyra armmaskinerna. Men istället för 3 x 12 repetitioner kör jag 6 x 12. Hej bara! Känner mer och mer att jag måste träna upp rygg-, arm- och axelmusklerna för att klara av alla lyft av tyngre och tyngre gosse. Fast minst lika mycket skulle jag behöva skön stretch eller yoga. Kanske skulle försöka få till det hemma? Halvvägs genom muskelträningen tog jag 10 minuter på crosstrainern igen. Bra med armviftningar samtidigt som flåset tränas. Har testat att springa på löpband också men det känns för tidigt ännu och att cykla inomhus är himla tråkigt.

Efter träningen träffade jag inte mindre än två vänner, oberoende av varandra. Roligt! P. berättade att hon är på väg på två pass på fredag och frågade om jag också kommer. Det är en halvtimme med lår-rumpa-mage och en halvtimme lady body (armar och bål). En genomgång av hela kroppen alltså. Jag har inte vågat mig på nåt gruppass ännu eftersom jag inte riktigt litar på att jag kan och orkar. Men fredagens pass är såna att man får ta barn med sig, många har bebisar som ligger på filtar med sig och några har små knattar som springer omkring. Och så finns det också folk utan barn. Kanske är passen lite lättare med tanke på mammorna? I alla fall känns det som en grupp där det är tillåtet att misslyckas. (Det är det väl alltid, men ni fattar).

Kanske jag ska ge det en chans? Och som nån nyligen sa nu när jag skrivit det offentligt är det större chans att det blir av. Känns ju lite roligare att gymma dagtid också och inte åka iväg först när mannen slutar jobba. Kommer att säga upp gymkortet vid årsskiftet så det skulle ju vara bra att hinna utnyttja det så mycket som möjligt.

28 oktober 2013

Andetag


Det finns dagar då man är energisk och får saker gjorda. Och så finns det dagar då man ligger tätt intill, känner värmen och lyssnar till lugna andetag. (Bilder är svåra att ta, men blir fina mosaiker och mindre oskarpa i redigeringsprogram.)

Man kan skylla på mindfulness och fortsätta mysa. Saker uträttar vi imorgon. Eller nästa år.

27 oktober 2013

Umeåresa, musikal och vilodag!

Idag kan man verkligen säga att jag helgat vilodagen och det var välbehövligt. Har några intensiva, roliga, jobbiga dagar bakom mig. I torsdags åkte jag med min mamma och äldsta syster för att hälsa på lillasyster med familj som bor utanför Umeå. Båtfärden gick bra, Noa sov största delen av tiden och då han inte sov fanns det två extra famnar för honom.

Vi åkte via Ica Maxi (blöjbyte och matning på toaletten), Jula och Willys och åkte sen hem till syster yster. Skönt att bara ta det lugnt hemma hos resten av kvällen. Vi avslutade kvällen med att äta tårta och fira svågern som fyllde år.

På fredag morgon följde vi kusinerna till skolan och åkte så småningom in till stan. Första stoppen var dock Coop Forum (kaffehamstring) och en trevlig husgeråds- och presentaffär på andra sidan stan som jag för tillfället glömt namnet på. Där bunkrade vi julklappar. Eller jag pekade och systrarna handlade. En julklapp fick jag faktiskt också med mig och den är jag mycket nöjd med. Eftersom jag ger den till min man får jag också njuta av den själv. :)

På slutet var Noa ledsen så jag fick toalettnyckeln för att byta på honom. Fick dock inte ner skötbordet trots flera minuters kämpande så jag gav upp och bytte på toastolen. Provisoriskt, men det gick. Sen fick han mat också. Inne i stan var det stört omöjligt att hitta parkering. Två parkeringshus var fulla och hela kajen och flera gator söndergrävda. Det slutade med att mamma och jag blev avsläppta i centrum och systrarna åkte iväg för att hitta parkering.

Jag började på Lagerhaus som var den affär jag helst ville till. Där köpte jag en del presenter. Gick till Åhléns och köpte två böcker till halva reapriset. Fina fynd! Också de var julklappar eller presenter. Under den här tiden gick mamma runt med Noa i vagnen, men när jag hittade dem hade han just vaknat och grät. En kvinna tittade in i vagnen och sa "Oj oj vad arg man kan vara". Roligt. Vi gick till Frasses för att dricka kaffe och mata honom. Det är egentligen en hamburgarrestaurang men låg närmast. Höll på att inte alls rymmas in med vagnen mellan borden men det fanns ett lite rymligare utrymme där vi fick plats. Noa fick mat och blev glad. Jag fick stor mugg med förvånansvärt gott kaffe och åt en proteinbar. Blöjbyte igen. Denna gång på rangligt skötbord som sluttade väldigt. Men det gick.

Sen åkte vi hem. Låter som en kort tripp men det gick ändå flera timmar. Hemma packade jag mina väskor, vi åt underbar tacogratäng och småningom blev det dags att åka till båten. Vi var ganska få som skulle åka med såg det ut som. Jag hade inga andra planer än att slappa i hytten eftersom jag var trött. Hade kostat på oss en daghytt (med soffor och inga bäddade sängar) eftersom vi skulle komma fram elva på kvällen. Skönt med lugn och ro.

Det blev inte så lugn och rofylld början. Först bar jag in bilstolen och lyfte ut Noa så han fick ligga skönare på soffan. Märkte sen att det var lite svårt att få in vagnen. Hjulen rymdes just och just in genom dörren men efter lite lirkande gick det. Sen tog det stopp. Dörren var i ena hörnet av hytten och inte rakt framför gången mellan sofforna. Det här gjorde att vagnen helt enkelt inte fick plats. Jag tänkte först försöka lyfta den uppåt, men insåg att den inte skulle rymmas mellan sofforna heller. Vi snackar smått. Lirkade ut vagnen igen. Hela den här tiden grät Noa och blev mer och mer hysterisk. Han hade gråtit ända sen vi började gå ombord på båten.

Kom på att jag självklart måste plocka sönder vagnen, men fick det inte heller att lyckas eftersom det inte var vår vagn utan en lånad. Jag har gjort det förr men nu var jag stressad. Till sist plockade jag in alla väskor i hytten tog Noa i famnen, lämnade vagnen foajén (utanför baren, yey) och gick tillbaka till infon med panikskrikande son. Frågade om de har nån hytt där det ryms in en vagn och han sa att alla hytter är lika små. Jag väste (nåja) att det borde framgå när man bokar. Han log lite och sa att jag kan få en invahytt (såg väl hur desperat jag var). Jag tackade och gick. Förde Noa till nya hytten och sen tog det alltför länge att flytta över alla saker, fick gå tre gånger eftersom vagnen var lite halvt isärplockad. Ville ändå inte bli beskylld för att panta på två hytter.

Sen gick jag ändå inte ner med första hyttnyckeln utan matade honom först. Jag känner fortfarande i kroppen hur hemskt det kändes av stressen och av att höra hur panikslagen Noa var. Säkert inget farligt egentligen men det var det då. Kände mig som världens sämsta mamma som lät honom ligga där och gråta så fast det bara rörde sig om någon minut. Efter maten skulle jag lite snabbt och enkelt föra ner den oanvända hyttnyckeln. Men då var infon redan stängd och det stod att infon skulle finnas i butiken, men den hade inte ännu öppnat. Smart! Jag gick till cafeterian och förklarade åt en som knappt förstod svenska att jag ville lämna in en nyckel. Hon sa hon skulle skicka dit nån så jag gav till slut nyckeln åt en jobbkarl som kanske sköter landgången och sånt. Nåja inte mitt ansvar.

SEN var det bara lugn och ro i hytten. Läste bok, matade, myste och lyssnade till sommarprogram och Noa var glad och lugn hela vägen. Dock mest vaken. Somnade först en dryg timme innan vi kom fram. Stuvade ner alla mina saker i vagnen igen men ville inte gå ner för tidigt eftersom han  inte är så förtjust i att sitta i bilstolen. Hissen ner var liten, rymde exakt en mamma och en vagn när vi väl kom oss in. Fick ingen hjälp att hålla upp dörren fast det gick en ur personalen förbi men jag tänkte att nu är vi ändå nästan hemma. Alla hade tydligen gått av båten och landgången var indragen och höll på att knytas fast (med snöre!). Mannen ur info kom rusande och sa till landgångsmannen att det kommer en till så vi blev utsläppta. När jag gick mot terminalen tittade jag lite förvånat på klockan. Den var fem över ankomsttid, jag hade varit på plats tre-fyra över. Stängt?! Märkligt! Men hem kom vi ju.

Lördagen kan sammanfattas i matlagning, musikalen Fighting Star på Wasa Teater och middag för fem av mina tidigare studiekamrater. Roligt men jag var fortfarande trött efter resan. Och kanske lite uppskakad efter hemfärden. Konstigt att jag orkar så lite nu när jag vant mig vid att bara sitta hemma. Idag har jag därför passat på att vila medan Noa sovit. Brödbakning har jag ändå hunnit med. Avslutade kvällen med stickning, Solsidan och Jonas Gardell i Helenius hörna i tv. Nu dags för provsmakning av brödet. :)

Edit: Brödet blev en liten besvikelse. Lite lite degiga inuti men ändå för ljusa på ytan och lite småsega (fast det ska kanske surdegsbröd vara). Ändå gräddade jag dem i evigheter. Googlade nu och insåg att jag hade haft för kall ugn. 250 grader och vattenånga ska man börja med. Nåja, man lär sig. De var ätbara ändå.

23 oktober 2013

Grå höstdag


Idag är det en lite sämre höstdag, visserligen kring 10 grader varmt men grått, blåsigt och regnigt. Riktigt ruskväder. Lika grått som det shabby chica fågelbrädet utanför fönstret. Då känns det lite extra bra att få öppna ett nytt kaffepaket som heter Sommar.

Idag borde jag få mycket gjort, vilket ledde till att jag plötsligt började storblogga. :) Men vissa saker är såna som jag bara vill slippa. Som t ex den här bilden som har legat öppen i en egen flik som jag nu får stänga. Note to self, färgen jag använde i mitt hår heter Nutrisse creme 7.3 Guldblond från Garnier. Ifall jag vill göra om det när mer gråbeigetristblonda utväxt kommer fram. Ganska samma mörkhetsgrad som min normala hårfärg men glansigare och varmare, en liten dragning mot rött. Nu städa!

Ful men grymt god gryta

Det är helt underbart att få mail från Kokaihop.se för nästan varje gång hittar jag ett nytt recept att testa och många saker har blivit favoriter som vi knappast skulle ha provat annars. Igår blev det den här snabblagade indiska rätten. Den hade exakt den rätta indiska kryddsmaken, en massa smaker och lagom mycket sting utan att vara brännande. Kryddsmaken stannade kvar i munnen flera timmar efteråt. När det gäller restaurangmat är kanske indiskt det jag gillar mest även om det inte blir så ofta. Men nu kan jag ju själv! Den här rätten har dock en massa variationsmöjligheter. Mer om dem efter receptet.


Indisk gryta med halloumi, solroskärnor och ingefära

Kryddpasta

2 dl solrosfrön (borde kanske ligga i blöt, det var svårmixat)
2 msk rapsolja
2 msk ingefära, färsk, riven
1 tsk spiskummin 
2 msk honung 
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar 
2 msk garam masala


Övriga ingredienser

400 gram passerade tomater 
1 burk kokosmjölk 
300 gram halloumi, fetaost eller quorn 
  • Mixa alla ingredienser till kryddpastan med en mixerstav till en slät, tjock smet. (Det framgår inte i receptet men jag tror man borde lägga solrosfröna i blöt på förhand. Min stavmixer orkade inte alls med så jag tillsatte lite vatten. Då gick det bättre men istället klibbade det fast ordentligt i mixern.)
  • Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs halloumin (eller quornbitarna) tillsammans med kryddpastan. Tillsätt kokosmjölk och passerade tomater, och om du har halloumi eller fetaostbitar är det faktiskt klart så fort det blivit varmt. Om du valt quorn: låt puttra på medelvärme ca 15 min.
  • Servera med Naanbröd (eller surdegsbröd som i vårt fall), ris och sallad. skippa ris och sallad. 
Vi åt denna sats på två, men hade bara bröd till. Vi hade 250 g halloumi och 500 g passerade tomater annars följde jag receptet. Garam masala är en alldeles underbar kryddblandning som redan innehåller både spiskummin och cayennepeppar, men kanske man ville framhäva de smakerna ytterligare? Jag blev så glad då jag hittade Garam masala i min vanliga mataffär. Hade kryddan för många år sen men inte fattat att den saknas i mitt kök. Instant India liksom. :)

Min man saknade köttet och jag tyckte också att det var en lite "tom" sås även om den var god. Den var dessutom väldigt såsig därför åt vi med sked ur djup tallrik. Man kan hålla den vegetarisk genom att tillsätta till exempel broccoli, det tror jag skulle funka bra. Men också blanda i kyckling eller annat kött. Och kanske äta med ris. Då tror jag nog satsen skulle räcka till fyra. Funderade också på om man kunde ha kokos i fast form och bara ha tomat som flytande. Finns mycket att experimentera med men kryddblandningen var som sagt helt perfekt.


Som ett köttben till en hund

Det här var så bra att jag var tvungen att kopiera det från facebook. Med tanke på att sånt här händer hela tiden.


Åkte buss igår när en tjej (~14) kliver på. Just den här dagen hade "dagens outfit" inte blivit helt lyckad (om inte annat blir man ju förkyld av att ha så lite kläder på sig, tänker jag). Inte heller valet av skor var optimalt och hon skulle kanske behöva en liten snabbkurs i användandet av solpuder. Inga konstigheter, vi har alla varit där. Konstigt blev det däremot när tanterna bakom mig tyckte sig ha rätten att högt och dömande diskutera hennes kläder. Bland de mer skeva uttalanden hördes "men det är ju synd om de jämnåriga pojkarna, det är ju så många hormoner som snurrar i den där åldern, det blir ju som att kasta ett köttben till en hund". ... Här är min hund Marlon. Marlon är en hungrig hund. Inte så att han "tycker det kan vara gott att äta något litet ibland" utan vi snackar om en besatthet. Hela Marlons liv kretsar kring mat. Kort sagt så äääälskar han mat. På bilden har han en skiva underbart god salami precis under nosen. Vet ni varför han inte rör den? För att jag sa "nej". (Charlotte Gentili)

Barnpassning

Storasyster E och Noa, en dag gammal
Vi har turen att lilla Noa har så gamla syskon så de kan barnvakta vid behov. De två äldsta har redan provat på det. Det har inte varit så långa stunder, men jag har kunnat åka till matbutiken, gå på stan några timmar eller varit på gym. Jag är så glad att de alla tre har tagit emot sin lillebror ”på sladden” med så öppna armar.

När Noa blir större blir det antagligen längre stunder vi är borta och mer ansvar som krävs och då kanske också farmor och farfar och mormor och morfar får träda till. Det är skönt att ha dem på nära håll. För också vi föräldrar behöver få komma bort ibland, göra nåt helt annat för bara några timmar och bara slappna av lite. Att träna på gym är ju bra i sig, kroppen behöver vara stark för att orka med alla lyft märker jag, men det är också lite av ”husmorsvila” att komma iväg hemifrån en stund.

Alla har inte samma möjligheter med familjemedlemmar i närheten. Skulle jag vara tvungen att lämna Noa till nån jag inte känner skulle jag gärna vilja ha nån typ av referenser (typ bekantas bekanta) eller att det finns en organisation bakom.

Därför har jag skrivit detta blogginlägg i samarbete med Sverige Kids som erbjuder barnflickor med erfarenhet och utbildning. Jag fick en förfrågan och ville gärna berätta om en sak som verkar bra i mina ögon. Jag har dock ingen erfarenhet av företaget själv eftersom jag bor i Finland och eftersom vi inte har behövt en sådan tjänst. Med det är ju viktigt att barnpassning känns tryggt.

Det här är ett sponsrat inlägg, klicka på länkarna i texten om du vill veta mer.

19 oktober 2013

Mysljus för hösten

Jag fick doftljus från Airwick att "buzza". Två vardera av dofterna Björnbär och fikon samt Glögg, äpple och kanel. Det som är speciellt med ljusen är att de har en inbyggd lampa som skiftar färg medan ljuset brinner. Ljuset på bilden är det med glöggdoften. Björnbärsljuset har ett lite annat mönster. Klicka på länken ovan!

Jag tycker doften är lagom stark och båda ljusen doftar gott. Det är ju inte alltid en självklarhet då det gäller doftljus.

Den enda invändningen jag har är kanske den där lampgrejen. Visst är det fint med färgerna, men det känns ändå lite tveksamt med ett batteri i samband med ett levande ljus. Kanske inte för säkerheten utan för att ljuset brinner i sig. Men nån gång kan man väl ha det också.

Buzzador är en möjlighet att få olika produkter hemskickade för att få prova, recensera och i vissa fall dela ut produktprover åt vänner och andra man träffar. Jag har hittills fått buzza tandkräm, hundmat, hudvårdsprodukter och de här ljusen. Det är gratis att vara med och man förbinder sig inte till nånting (utom att recensera de produkter man vill ta emot). Den intresserade kan gärna följa den här länken så framgår det att det är jag som har bjudit in dig.

16 oktober 2013

Nattugglan

Det där att vara vaken till närmare två känns inte så smart idag. Första matning lite före tre, följande gång kring sju och mer eller mindre vaken sen dess. Gäsp! Morgonkaffepunktnu.

Gårrshopping*

Stack mig in till byns loppis igår. Jag tänkte att det skulle ta 20-30 minuter men var där över en timme. Här följer en bildbomb av mina fynd, jag hade en köpkorg full. Åh vad jag ogillar typiska bloggarord som bildbomb. Nu använde jag det själv...

Bilderna varierar vilt i storlek. Mitt vanliga redigeringsprogram fungerade inte så jag provade på två olika på nätet. Favoriten blev picmonkey. Hade dock så bråttom så jag hann inte testa så mycket.


Varsin bok åt tonårstjejerna, den yngre sade för nån tid sen att hon borde läsa nån bok på finska. Hon fick Shopoholicboken till höger. Misstänker att hon har läst nån i serien på svenska? Åt den äldre köpte jag boken till vänster, har själv sett och gillat filmen. Barnboken köpte jag till oss alla som undrar "när kommer Noa att kunna sitta själv?". Det är en enkel slåuppbok, inga långa tunga texter utan ganska luftigt. Inga superfynd direkt. Böckerna kostade 2, 2 och 5 euro. Är glad att adlibris inte hade Växa och upptäcka världen som billig pocket för det kändes inte så kul att betala 5 euro för en begagnad pocketbok, men den verkade så bra så det fick gå.

Böcker till Noa 0,50-1 euro per styck.

Till tonårskillen, 2 euro.


Tröja och kofta till mellandottern 1 euro för den rosa, 2,40 för den blå. Har inte hört om nån av tonårsplaggen gick hem, men man kan ju hoppas. De verkade okej när de fick dem i handen i alla fall.

Sockor till mig, 10 euro, nya och troligen i helylle?

Detalj, fläta på skaftet.

Tåg med djurfigurer, ca 50 cm långt, 4 euro.


Kunde inte låta bli eftersom jag ångrade att vi inte köpte en enda Harrodspryl i London. Ljusburk för 2 euro. Går även att förvara saker i, det hade tydligen varit godis eller kex i den från början (minns inte vilket just nu). Klockan är över ett på natten och den här texten vägrar vara nåt annat än centrerad. So be it.


Och så en massa kläder åt Noa. Spanade särskilt efter fina mönster. De flesta är några storlekar för stora, men han växer med fart den här gossen!

Noa har haft en Stålmannenpyjamas till låns av kusinerna. Nu är den för liten, behövdes en ny för kommande uppdrag. Bilbodyn har en konstig svåridentifierad vinrödbrunlila bakgrundsfärg. 1 euro/styck.

Pyjamas i storleken 3-6 månader. Tvättades idag, togs på till kvällen och konstaterades vara i minsta laget. Han är tre månader och 10 dar... Gillade att den hade fötter, det är inte så lätt att hitta såna har jag märkt. 1 euro också för den.


Jättemjuka jeans och svarta manchesterbyxor, 2 euro/styck.

Skjorta 1 euro, dregellapp 50 cent.

Bodyn 1 euro/styck. Den med bilar har randig baksida.

Ännu en regnjacka med dragkedja. Den här är några storlekar mindre än den jag köpte tidigare i höst på ett annat loppis

Nostalgi!!! En sån hade vi när jag var liten. Den kanske ännu finns kvar, men nu fick jag en Egen, eller kanske det var Noa som fick en egen? Kostade 8 euro men det tyckte jag att jag kunde betala för nostalgi. Jag hittar aldrig såna här gamla fina grejer på loppis.

Och så till sist, tadaaa... En skötväska! Det blir den sjätte nu då. För även om jag gillat den senaste så är den lite för liten och den har inga fack alls på utsidan. Dessutom har det varit ett pussel att packa in underlägget och handduken igen i en full väska då jag bytt nånstans ute på språng. Och hey, en femma för Samsonite! Vem kan motstå?



Den ser väldigt säckig ut nu när den är tom. Praktiskt fack med dragkedja på baksidan. En ficka för flaska på ena "gaveln" och fack för telefon och plånbok (eller annat) på själva axelremmen. Dåliga bilder, men i det här skedet orkade jag inte anstränga mig mer med fotandet.



Och titta vad jag fick på köpet! Hur kan man låta bli att tömma en väska man ska sälja?


* Ordet gårr är österbottnisk dialekt och går att jämföras med göteborgskans gör, det vill säga mycket eller stor. Den österbottniska varianten kan bestämma både adjektiv och substantiv medan göteborgarna håller sig till adjektiv om jag förstått saken rätt. Dagens språklektion från mammaledig svensklärare. (Som för övrigt tycker det är jättefult när språklärarna har tappat a:et i sina språk)

11 oktober 2013

Tjäna pengar på bloggen?

Det känns lite kusligt, läskigt och förbjudet. Fick ett erbjudande (personligt per mail) om att tjäna pengar på min blogg och tänker ge det en chans. Vill inte ha reklam på min sida och inte heller ord som länkas till reklam. En reklamruta har jag, allra längst ner, den ingick i paketet men jag fick placera den där jag vill.

Ska småningom skriva ett sponsrat inlägg för att prova på, men om jag förstått det rätt får jag skriva min egen text där det ska ingå en länk som tangerar samma ämne. Det kan man kanske stå ut med? Känns det fel är det bara att hoppa av och tacka nej till pengarna. Att sånt. (Som är ett jättemärkligt uttryck egentligen)

Helgonet



Jag har kommit igång lite med läsning igen. Känns som om jag fastnade med läsplattan i handen och var för lat för att läsa en bok. Först hittade jag mp3-spelaren och kunde lyssna på tredje delen i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen, Vyssan Lull. Tidigare har jag lyssnat på de två första delarna Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn. Alla lånade från biblioteket. Gratis är gott! Nu har jag lånat fjärde delen som e-bok i nämnda surfplatta. Jättepraktiskt då man kan göra superstor text och har lättare att hitta tillbaka till rätt ställe när man blir avbruten.

Böckerna är spännande och det finns en del intressanta sidohändelser som löper vidare genom flera böcker, men speciellt den förra innehöll en del makabra "fel". En mamma och hennes två barn hade fått halsarna avskurna (redan det är ju makabert, usch vad man blir avtrubbad att läsa många deckare). Polisen pratade med barnens dagispersonal och vid andra besöket hade de gjort en plansch med barnens foton och skrivit "Vi saknar er" osv. Dagistanten (förlåt) sa ungefär: "Ja, det har varit svårt att veta hur vi ska berätta för barnen. Vi sa att det var en dum gubbe..... som hackade dem med kniv..." Godnatt bara! Det är ju exakt så erfarna pedagoger berättar om en tragisk händelse. Håhå. Inte för att jag själv har en superbra formulering heller för troligen kommer ju nån att snappa upp det som hänt via tidningar eller tv så man kan inte hitta på vad som helst heller, men ändå. 

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och läsa några sidor i Helgonet. Även om klockan närmar sig midnatt och småbarnsmorsor borde sova. Efter att ha betat av de två kvarvarande i serien (om de finns på bibban i en eller annan form) ska jag ta itu med alla mina egna olästa böcker. 

10 oktober 2013

Träningsläget

 Om man tittar på listan över etiketter ser man att ordet Träning är ett av de större. Det låter kanske bättre än det är, beror antagligen på att jag är så stolt över de gånger jag tränat så jag alltid har bloggat om det. :)

Under graviditeten var det lite sämre med det och jag har också tagit det ganska lugnt efter förlossningen. Men tack vare hunden har jag ändå promenerat en hel del. Nu känner jag att jag kan gå lika långt och fort som förut rent fysiskt. Dock har vi ju fortfarande både vagn och hund med oss nuförtiden.

Jag har hört att man ska vänta ganska länge med att börja springa för att bäckenbottenmuskulaturen ska hinna repa sig. Tyvärr känner jag att det är så och har varit lite ledsen över att jag inte kunnat springa då hösten varit så fin. Men man får ju se det fina då man går också. ;) Bävar lite för att börja jogga igen för jag gissar att jag får börja nästan från noll igen. Nån femkilometersrunda lönar det sig inte att börja med.

Från och med oktober fick jag tillbaka mitt gymkort som jag haft uthyrt över sommaren. Såhär i efterhand ångrar jag lite att jag inte gav bort det tidigare eftersom jag ändå var så sällan. Förra veckan gjorde jag första besöket. Började med att gå på löpbandet, men med ganska kraftig lutning. Efter fem minuter ville jag ändå testa att jogga lite och ökade långsamt farten. Avslutade med tre minuter med hastigheten 9 km/h. Inte så illa ändå! Testade samma sak i måndags, men då kändes det inte lika bra att springa så jag slutade fort och tränade lite på crosstrainern istället.

Båda gångerna jobbade jag också med armmaskiner. Efter den första gången hade jag vansinnigt ont i armarna. Inte träningsvärk utan mer som överansträngning, det började redan efter några timmar. Ändå tyckte jag att jag hade sänkt vikterna ordentligt. Den här veckans träning sänkte jag ännu mer och hade inga problem efteråt.

Skulle också vilja komma mig för att träna lite hemma. Har inga undanflykter för Noa tar ju inte all min tid. Det är bara att få det gjort liksom. Denna månad är jag också med i Folkhälsans kampanj "Hälsostegen". Målet är att gå 10.000 steg varje dag. Det har lyckats ibland, men inte alltid. Men många gånger har kampanjen i alla fall fått mig att gå lite mer än jag hade tänkt och det är ju bra att vara lättlurad. ;) Råkade se ett jämförande diagram när jag fyllde i mina steg och blev lite överraskad. Jag har hela tiden legat över medel! Det sporrar mig att fortsätta!


9 oktober 2013

I rättvisans namn

Kanske ett foto av mig själv vore på sin plats, i rättvisans namn. Häromdagen när vi var så tjusigt färgmatchade helt oplanerat. Testade att fota oss i Nya Stora Hallspegeln sådär som Alla Fina Bloggerskor gör när de fotar Dagens Outfit. Det gick sådär... Men till slut så. :)


(Ivana Helsinki finns också som body, kom i årets mammalåda)

Varken skarpt eller välkammat, men man kan inte få allt.

8 oktober 2013

Vaccinering


Gårdagens program. Lite uppklädd tremånadersdagen till ära. 
Klicka på bilden!

Stokkestolen och bloggtankar


Det blir fortfarande inte så mycket bloggat. Jag fotar med tanke på bloggen och skriver minneslappar över saker att skriva om men ändå blir det inte av. Funderar på att ta ett riktigt race och spotta ur mig en massa inlägg och tidsinställa för flera dagar framåt. :)

Fortfarande funderar jag på hur mycket jag vill lägga ut av bilder på sonen. Har en tanke att "ännu går det medan han är liten", men hur ska man sluta sen om man börjat? Och när? Samtidigt som det känns lite obehagligt är det ju lite sån världen är idag. Det vimlar av foton.

På bilden sitter Noa i Stokkestolen. Råkade hamna i roligt avslappnat läge så han blev fotograferad. Igen... Klädkombinationen är också lite rolig. Han hann somna i "dagkläderna" så jag drog bara av honom jeansen och drog på ett par mjukare byxor. (Jeansen köpte jag på loppis för en ynka euro och jag gillar dem mycket och har använt dem ofta, eller Noa då...). Det här är morgonen efter. Färgglatt visserligen men kanske inte en mönsterblandning i min smak. :) Vet inte om jag gillar eller inte gillar mönstret från Ivana Helsinki.

Han börjar redan vara ganska stor i Newborndelen. Jag skrev om den i det här inlägget. Är verkligen glad att vi köpten den för det är mysigt att honom med i samma höjd som vi andra vid matbordet. Ibland sitter han också där och tittar på då jag jobbar med något i köket.

Tillbaka där jag började: Hur ska man tänka när man bloggar om barn? Noa kan ju inte själv välja om han vill medverka eller inte. Det finns ju dessutom en massa faror på det stora stygga nätet, men hur mycket händer egentligen? Vilka faror är reella? Känns som om det bara finns en massa faror att ta ställning till, som besprutade grönsaker, giftiga plastsaker och så vidare.