26 juni 2013

Ett trevande försök att vara ekologisk


Det sista syprojektet för den här gången var att ta restbitar från de andra projekten och sicksacka ihop dem med det mjuka trikåtyget jag använde till innerkudden till amningsditon. Tanken är att de ska vara tvättlappar till rumptvätt. Både att ta med (?) i skötväskan och ha vid skötbordet. Jag fick ihop till 10 lappar. Dels är det inte så miljövänligt med engångspapper och dels kan de innehålla ämnen som inte är så nyttiga för små barn, även om de är gjorda för dem. Får se hur de här funkar i användning sen. Visserligen har vi ju rinnande vatten och handdusch också, men det kan vara bra att ha nåt handgripligt att putsa med också.

På tal om farliga ämnen fick jag höra på en massagekurs att man borde inte smörja in sin hud med något man samtidigt inte skulle kunna tänka sig att dricka eller äta. Huden är ju kroppens största organ. Minns att läraren sa att man kan få böter om man häller ut en flaska babyolja på marken (eller att man i princip kunde få....) eftersom den innehåller miljöfarliga mineraloljor.

Däremot vet jag inte om vi orkar ta steget till tygblöjor, men alla bäckar små...?

23 juni 2013

Äntligen Sommar!


Midsommaren innebär också att Sommar i Sveriges Radio börjar. Åh, vad jag älskar programmet och dessa fina möten och människoöden. Säsongen började på bästa sätt med Jonas Gardell. Han är både rolig och seriös. Mest gripen blev jag när han berättade om aidstiden för 30 år sen och vilken lättnad det varit att nu få berätta om allt i bok och filmform (Torka aldrig tårar utan handskar). Och hur världen förändrats på den här korta tiden. Från att landets tidningar öppet skrivit att bögarna lika gärna kan dö till att kronprinsessan talade på gaygalan. Han hade med ett klipp från hennes tal:

"Vi ska torka varandras tårar med öppna hjärtan och bara händer."

22 juni 2013

Sov gott lilla bebis


Så mysigt att få möblera och ställa i ordning för babyn. Ett annat problem är ju sen att hitta plats på alla möbler och saker som fått flytta på sig. Men en del har jag lyckats slänga i alla fall. På den här bilden äger vi inget annat än fleecefilten och mobilen. Sängen, spjälskyddet, täcket och sänglinnet är lånade av lillasyster. Igår fick vi ett nytt lass lakan av storasyster. Mobilen har jag köpt på loppis för 12 euro. Tycker den är jättefin och den spelar en fin liten melodi om man vill, men går också att stoppa mitt i om man får spunk. ;)


Sängen står bredvid vår säng, det är knappt den har rum. Om nåt år får vi börja en mer omfattande ommöblering för att ge den lilla ett eget rum. 

De fyra figurerna (två av varje) tittar alla ner på babyn så jag fick tvinga upp en med våld för att få en bild. :)

 

Huvudlös babymage


Jag är inte så förtjust i att lägga ut bilder av mig själv på nätet, men efter allt babysnack måste jag väl i alla fall visa magen. Bilden togs 13.6 i vecka 37+1.

Och sen tärnade jag skumgummi


Ibland gör jag saker som det känns som om ingen annan skulle vilja göra. Som förra veckan då jag satt och tärnade skumgummi medelst sax och med ljudbok som sällskap. Som jag skrev tidigare fick jag restbitar på köpet då jag köpte en madrassbit till babynestet. Fyllning behövde jag till amningskudden som jag sydde i samma tyg som nestet. Den här gången hade jag inget mönster, hade bara sett olika idéer på nätet. Jag tog nåt slags mått från mig själv, vilket inte var det lättaste eftersom jag inte tänker vara höggravid för evigt.

Amningskudden gick relativt snabbt att sy och jag hade allt material hemma. Den har en innerkudde och dragkedja i ytterkanten ifall det blir mycket spyor och spill. Jag vet ju inte alls om jag kommer att behöva den, men jag tänkte som så att ska den sys ska den sys nu.

Nån gång har ju min mamma köpt det här tyget, men för mig var det gratis så jag räknade ut att jag sparade nästan en hundring (i euro) på att sy nest och amningskudde själv. Lite roligt var det också att fixa några saker själv till vår baby.

Lite rynkig och "heimlaga" blev kudden eftersom jag inte visste hur mycket jag skulle lägga till för att få plats med innerkudden. Jag svepte helt enkelt tyget om kudden, nålade och klippte. Think outside the box liksom...


Till sist en collagebild från nätet. Min kudde är inte fullt så stor, men det verkar ju vara en mångsidig pryl i alla fall. :)


15 juni 2013

Jag föll till ro och föll i sömn(ad)

Hej! Minns ni mig? Det har varit en hektisk vår med avslutning av jobbet, tömning och städning där samt städning här hemma inför äldsta bonusdotterns studentfest för ca 80 personer. Dessutom har jag tömt några skåp för att få rum för babysängen i vårt sovrum. Nu är det sommarlov, semester och mammaledigt i en smäll men jag har ändå inte kommit mig för att blogga. Den största boven är fortfarande plattan som håller mig borta från datorn och som jag fortfarande inte kan blogga på.

Idag blev jag dock klar med ett projekt och vill visa upp det här eftersom jag är så glad och stolt över det. Jag visste inte alls om det skulle lyckas, men tog inte så stor stress över det heller eftersom jag hade fått tyget gratis av mamma och hade största delen av fyllningen hemma i skåpet så det var bara skönt att bli av med den. Bottenmadrassen köpte jag idag för 4 euro, men fick samtidigt en massa spillbitar gratis till nästa projekt jag börjat på så det känns som ren vinst. :)

Den suveräna beskrivningen till babynestet hittade jag hos Ullranbullran.
Pedagogiskt och bra i många steg.
Lite fler förberedelser för babyn finns också att visa upp så jag kommer förhoppningsvis igång med bloggandet igen. Vem vet hur det blir sen när den lilla har anlänt...